Het ziet ernaar uit dat we voorlopig in de avond niet veel buitenshuis kunnen doen. Jammer, maar dan kun je er maar beter het beste van maken. De afgelopen tijd is er weer veel nieuwe simrace-gear gelanceerd waarmee je de nodige uurtjes kunt slijten. Niet alles zal morgen op de stoep staan als je het vandaag bestelt, maar je hebt in ieder geval een goede portie voorpret.

Race X Pro Chassis

Er zijn in Nederland best wat bedrijven die zich bezighouden met simrace-spulletjes. Liefhebbers zijn vast bekend met Sim-Lab, die zich focust op stevige cockpits gemaakt van aluminium profielen. Qua instelbaarheid en aanpasbaarheid is dit top, maar als je je partner over de streep moet krijgen, dan wil je misschien iets meer oogstrelends. Daarom lanceert Sim-Lab nu een submerk met de naam RaceX. De frames zijn nog altijd van aluminium, maar dan wat aangenamer vormgegeven. De pedalensteun is overigens wel van metaal, voor wat extra stevigheid. Je kunt hem vanaf vandaag bestellen, met of zonder stoel en in de kleuren zwart of wit. Los kost het frame 699 euro en met stoel ben je 999 euro kwijt.

Filo 1

Hout. Waarom ook niet? Je kijkt naar de Filo 1, een racesimulator uit Italië. In plaats van een metalen frame kozen de makers voor een houten structuur. De positie van de stoel, het stuur en de pedalen zijn verstelbaar. Uiteraard moet je nog wel zelf even de racehardware kopen. De Filo 1 is momenteel nog een Kickstarter-project. Voor 999 euro reserveer jij een houten simstoel die naar schatting in februari geleverd wordt. Mocht het project niet genoeg aanhangers vinden, dan gaat het feest niet door. Dan kost het je gelukkig ook niets.

Fanatec Gran Turismo DD

Gran Turismo 7 moet in maart 2022 verschijnen op de PlayStation 5 én toch ook op de PlayStation 4. Waarschijnlijk koos de ontwikkelaar ook voor de oude console vanwege de leveringsproblemen van de PS5. De bestaande stuurtjes werken prima op de nieuwste PlayStation, maar als je toch nog iets moet kopen, dan kun je misschien beter gelijk voor een PS5-stuur gaan. Vanaf vandaag kun je bij Fanatec terecht voor de Fanatec Gran Turismo DD. De Fanatec Gran Turismo DD is een direct-drive stuur, wat betekent dat de motor zonder kettingen of riemen verbonden is het met stuur. Net als het eerdere GT-stuur van Logitech en Thrustmaster herken je het stuur aan een groot Gran Turismo-logo in het midden. Het stuur zelf is dan ook ontwikkeld door Polyphony. Met de vier extra knoppen zou je in de nieuwe GT 7 zaken als de tractiecontrole en rembalans kunnen instellen. Het stuur met een tafelmount en twee pedalen kost 699 euro. Wil je hem gegarandeerd voor kerst, dan kost hetzelfde stuur 849 euro. Wil je meer koppel van de elektromotor (8 in plaats van 5 Nm) dan kun je hem bestellen met een optionele voeding voor 849 euro. Inderdaad dezelfde prijs, maar dan krijg je hem pas in maart. De ultieme versie is die met de krachtigere voeding én drie pedalen met een loadcell-kit voor de rem. Dan ben je wel 969 euro kwijt én eigenlijk moet je dan nog een schakelpook los kopen. Want waarom heb je anders een derde pedaal?

Thrustmaster T-GT 2

Goed, dit nieuwtje is al wat ouder, maar voor het complete moeten we deze ook nog even noemen. Ook Thrustmaster heeft nog een Gran Turismo-stuurtje voor je. Deze is eveneens geoptimaliseerd voor de PS5 (al kan hij ook gewoon op de PS4). De Thrustmaster TG-T 2 is een doorontwikkeling van de TG-T van een paar jaar geleden. Deze heeft ook vier knoppen om autozaken in GT in te stellen. Het grote verschil met de Fanatec is dat dit geen direct-drive is; hij geeft de forcefeedback met een riem door aan het stuur. Dit stuur kost momenteel 599 euro met drie pedalen, maar zonder een loadcell-rem. Wil je graag een zwaardere rem, dan kun je voor 199 euro een pedalenkit met een loadcell-rem erbij kopen.

Black Friday-aanbiedingen voor games

Check ook even de bekende online winkels zoals de PlayStation Store, de Microsoft Store en Steam. Een hoop toffe racegames zijn nu ook in de aanbieding. Ook games die werken op abonnementsbasis, zoals iRacing, geven kortingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear