Je kunt een Hindustan Ambassador ombouwen tot Peugeot 206. Maar kun je een Peugeot 206 ook ombouwen tot betrouwbare Japanner met vleugeldeuren? Blijkbaar wel (soort van?). Wie al langer rondzwerft op autoliefhebbersdelen van het internet, kent deze Peugeot 206 met VTEC-motor ongetwijfeld. Bijna vijftien jaar geleden al bouwde ene Peter deze Peugeot rigoureus om.

Het begon met een 2,3-liter Honda-motor uit een Accord Type R. Daar werd intern het een en ander aan versleuteld (nieuwe zuigers, bijvoorbeeld) om de extra last van een turbo aan te kunnen. Het vermogen ligt nu op 300 pk. De remmen komen van een Subaru en zijn aangepast om te passen op de Peugeot.

Achterin ligt een brandstofinstallatie uit de racerij en een rolkooi zorgt hopelijk voor een goede afloop, mocht het misgaan. Verder is er haast te veel aangepast om op te noemen. Er verdween in ieder geval ooit een hoop geld in. Nu kun je ‘m meenemen voor 9.899 euro. Garantie is niet mogelijk. Je gaat in ieder geval geen tweede vinden. En dat is ook wat waard. Misschien.

Reacties

  • Rich heeft op 15 april 2019 geschreven:

    Vrijwaring en een kratje bier

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear