Wall-e kende je al. Willys ken je ook nog wel van de Jeepjes. Maar het Tunesische Wallys? Die ken je misschien niet, maar de auto ken je wel. Deze sedan deelt namelijk zijn genetische materiaal met de Peugeot 206 die hier in 1998 al werd geïntroduceerd. De auto mocht hier na een stuiptrekking die we de 206+ noemden eindelijk rusten, maar op andere plaatsen in de wereld moet de techniek nog door.

De Wallys 719 is dus een auto die in de basis al bijna 25 jaar oud is, maar nu in Tunesië als nieuw model wordt geïntroduceerd. Wij hadden de 206 hier overigens niet als sedan, maar in andere landen kon je die uitvoering wel kopen. Voor omgerekend 14.000 euro heb je een nieuwe 719. Dan krijg je een atmosferische 1,6-liter viercilinder (de TU5JP4 , voor de Peugeot-liefhebbers) met 110 pk en 142 Nm.

Inclusief twee airbags

De auto is voorzien van moderniteiten als een handbak met maar liefst zes versnellingen, elektrische ramen, stuurbekrachtiging en airco. De botsveiligheid zal te wensen overlaten naar moderne maatstaven, maar hij heeft in ieder geval airbags voor de passagier en de bestuurder.

De Wallys 719 mag in de basis dan wel een stokoud model zijn, maar voor het geld koop je ongetwijfeld een onverwoestbaar ding. Niet alleen profiteert de auto van heel wat jaartjes ervaring in Europa en elders, in Iran wordt de auto ook nog nieuw verkocht als IKCO Runna.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)