Van alle bochten op de Nürburgring Nordschleife zijn er eigenlijk 73 waar je écht voor moet opletten*. Fuchsröhre is een van die bochten. Dat was ook de bocht waar het vier jaar geleden zo erg fout liep. Op 21 maart ging het voor de Nederlander Max ook helemaal verkeerd. Hij raakte in een slip en eindigde ondersteboven in de vangrails. Nu deelt hij de totale kosten van zijn ongeluk, zodat iedereen weet wat voor voeten het in de aarde kan hebben als het misgaat.

Hoe het ongeluk gebeurde

‘Ik reed niet eens bijzonder hard, maar mijn auto verloor opeens grip in Fuchsröhre en ik kon hem daarna niet meer houden. Heel erg geschrokken natuurlijk, maar voor nu vooral blij dat ik en mijn passagier op wat schaafwonden na ongedeerd zijn’, zegt Max over de crash. De Nederlander werd wel afgevoerd  in een ambulance naar het ziekenhuis, maar al met al viel het dus mee. ‘Hoe hard ik ging, weet ik niet meer zo goed’, vertelt hij aan TopGear.

De kosten van het circuit

Over de kosten legt hij uit: ‘Het totale bedrag van de Nürburgring bedraagt 3.366 euro, waarvan het leeuwendeel is voor het opnieuw plaatsen van de vangrail (2.994 euro). Daarnaast zijn er natuurlijk ook de nodige kosten voor de inzet van het personeel (342 euro) en de administratiekosten (30 euro), maar voor de baansluiting hebben ze me geen apart bedrag in rekening gebracht.’

‘Het afslepen van de auto (in totaal 650 euro) had ik eerder al los afgerekend bij de sleepdienst zelf. Al met al bedraagt de totale kostenpost van dit grapje dus 4.016 euro, en dat is dan nog zonder het verlies van mijn auto met een aanschafwaarde van ruim 5.000 euro’, vult hij aan.

Een klein lichtpuntje

In de Facebook-groep Dutch Nürburgring Hub deelt Max zijn verhaal. Misha Charoudin, van verhuurbedrijf Apex Nürburg, wil de Nederlander een hart onder de riem steken en biedt hem en zijn vrienden een kosteloos verblijf aan in het hotel van Apex bij de Nürburgring. Ook mogen ze een paar rondjes doen in een van de huurauto’s. Onder de streep blijft het een enorm zuur verhaal, maar dit is toch een mooi gebaar.

* Inderdaad, dat zijn alle bochten

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)