Wie wil gaan vissen, kan een doorzichtig touwtje aan een bezem hangen en een haakje buigen van een oude oorbel, een volledig koolstofvezel hengel van 1.000 euro kopen – of alles daartussenin. Het mooie van vrijwel elke hobby is dat je het zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Wie de volgende stap wil zetten in simracen (of gewoon een heel toffe man cave wil inrichten), kan nu gaan voor de Playseat FI Simulator. De Nederlandse fabrikant noemt het zijn beste stoel tot nu toe.

De Playseat FI Simulator (niet F1 dus, maar Formula Intelligence) is het resultaat van tien jaar samenwerken met F1-teams en coureurs als Max Verstappen, die zelf een op maat gemaakte Playseat thuis in Monaco heeft staan. De aangepaste stoel van Verstappen is dan ook de voorloper van de stoel die je hier ziet en de feedback van de Red Bull-coureur is in de nieuwe stoel verwerkt. Playseat vroeg aan TopGear of wij als eerste het nieuwtje wilden delen. Dus bij dezen. De nieuwe stoel kruipt nog dichter tegen een echte F1-simulator aan door de liggende zitpositie, zoals je die ook hebt in een Red Bull RB16 of Mercedes W10. Bovendien zijn de stoel, het stuur en de pedalen gemakkelijk te verstellen, wat ook niet altijd het geval is.

Meer voor minder met de Playseat FI Simulator

De meeste gangbare sturen en pedalen moeten passen op de Playseat FI Simulator. Bovendien is het frame sterk genoeg om de nieuwe generatie krachtige sturen en pedalen aan te kunnen zonder te buigen. ‘We herontwikkelden het mechanische ontwerp om het gevoel van een echte monocoque te simuleren’, zegt Fernando Smit, de oprichter van het Nederlandse bedrijf. De Playseat FI Simulator kan worden voorzien van de logo’s van de bekende F1-teams, zoals Red Bull of Mercedes.

‘Ik vind dat simulators voor belachelijk hoge prijzen worden aangeboden en dat daar iets aan moest gebeuren’, vertelt Smit aan TopGear. De prijs van de nieuwe stoel is 2.499 euro, wat alsnog een flinke smak geld is. Vergeleken met gelijksoortige cockpits waar je al snel 8.000 euro kwijt bent voor alleen het frame, bijvoorbeeld de simulator van Ziggo F1 Café, is het echter relatief voordelig. Uiteraard biedt het bedrijf ook goedkopere oplossingen aan. Smit fluisterde ons ook in dat ze binnenkort met nog meer toffe producten komen. Hou TopGear dus in de gaten.

Reacties

  • Wouter heeft op 27 maart 2020 geschreven:

    Echt waar eerst zeggen alles is zo duur, en dan een prijs van 2499 vragen, die stoel in f1cafe heeft ook motion erbij als je dat bij deze stoel wilt zit je al op 4000 ofzo… Terwijl SimLab, ook Nederlands, nog stevigere rigs maakt voor een derde van de prijs

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear