Max Verstappen kroop de afgelopen maanden voor aardig wat uurtjes achter de simulator die hij thuis heeft staan. Het liefst speelt hij iRacing, Automobilista en RFactor. In een interview met de BBC van vijf jaar geleden vertelde Verstappen dat racen achter de pc het eerste is wat hij doet als hij na een F1-weekend thuiskomt. Urenlang, zelfs. We hebben zo het vermoeden dat dat niet veranderde.

Eerder racete Max met een LM-Pro-stuur met een display op de bovenkant, dat door Precision Sim Engineering speciaal voor hem werd gemaakt. Het stuur koop je normaal zonder scherm en kost dan al ruim 1.600 euro. Dit exemplaar zal dus nog iets meer kosten. In april van dit jaar zagen we het nieuwste stuur van Precision Sim Engineering bij Max Verstappen thuis. Het LM-X-stuur is nog niet te koop, maar de prijs zal naar verwachting de 2.600 euro overstijgen.

Dan ben je er nog niet, want voor dat geld krijg je letterlijk alleen het stuur. Max Verstappen klikt de quick release van het stuur in een basis van Leo Bodnar. Het SimSteering2 FFB-systeem kost om en nabij de 3.300 euro. Klaar zo? Neen, want er moet ook nog gas worden gegeven. Dat doet Max met pedalen van het Nederlandse Heusinkveld. Een setje van het bedrijf uit Groningen kost tussen de 600 en 1.100 euro.

Al deze spullen monteert hij op een op maat gemaakte Playseat. Aan de hand van de input van onder andere Max ontwikkelde dat merk de FI Ultimate Edition, die 2.500 euro moet kosten. Gooi daarbij nog drie televisies en een flinke gamecomputer om alles zonder haperingen te tonen, en je mag nog eens je portemonnee trekken. Zullen we dat op een slordige 4.000 euro gooien? Als je precies de simulator wilt hebben die Max Verstappen thuis heeft staan, kost dat je dus ongeveer 14.000 euro.

Reacties

 • Thrustmaster heeft op 28 juli 2019 geschreven:

  Zelfs een 2080ti is overkill. Met mijn 1080ti op 3 beeldschermen en op een resolutie van 5760×1080 en alles ultra settings draai ik met gemak boven de 100fps

  Reageer
 • Andreas heeft op 28 juli 2019 geschreven:

  Lekker belangrijk, zou toch erg zijn als het niet zo was. Die jongen verdiend genoeg met de sport.
  Veel plezier ermee.

  Reageer
 • Sebastiaan heeft op 26 juli 2019 geschreven:

  Als je echt een mooie simulator wil dan moet je eens kijken op https://domesimulators.nl/ van proffesionals voor proffesionals.

  Reageer
 • Richard heeft op 24 juli 2019 geschreven:

  Oh

  Reageer
 • Jan heeft op 23 juli 2019 geschreven:

  Koop een Racestation en bv een Logitech G29 en voor een kleine 450 Euro Heb je het zelfde effect, en Ik denk meer plezier

  Reageer
 • Jan lul heeft op 23 juli 2019 geschreven:

  Game pc en 3 schermen kost je wel wat meer dan 4k. Eerder 8k

  • Oscar heeft op 24 juli 2019 geschreven:

   Nou Jan Lul dan zou ik ff langs een andere winkel gaan, het ligt nogal aan de schermen maar voor zo’n 2600 heb je een watergekoelde pc met 2080Ti, Threadripper ding en zat geheugen etc. En in principe kun je voor 1400 makkelijk 3 schermpjes halen. Natuurlijk kun je ook een PC kopen die 4k kost (omdat het kan) maar met een oude engine als iRacing en Assetto Corsa heeft het ontzettend weinig nut.

   Reageer
  • Piet snot heeft op 23 juli 2019 geschreven:

   En nemen we dan de 4k of de 8k ultra hd?

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear