‘Voorruiten die met een folie te veel verduisterd zijn, mogen al jaren niet meer. Dan is het toch gek dat donkere zonnebrillen wel mogen? Ik het kader van volledige transparantie, maken we nu bekend dat we hier volgende maand voor gaan bekeuren’, zo zegt Fer Zieynd, woordvoerder bij de politie. En inderdaad, die volgende maand begint al heel snel.

Als maart voorbij is, kun je van de weg geplukt worden voor een controle. Hierbij zal een agent de lichtdoorlatendheid meten met hetzelfde apparaatje dat gebruikt wordt voor de ruiten. ‘We zijn nog bezig met een wet voor mensen die in de nacht een zonnebril dragen. Hopelijk kunnen we deze doortrekken voor mensen die er binnen een dragen’, zegt Zieynd.

De politie denkt dat vooral de jongere generatie te donkere zonnebrillen draagt. Daarom schakelde de overheid een reclamebureau in waar uitsluitend mensen van middelbare leeftijd werken in om een campagne te maken die deze doelgroep aanspreekt, want dat is altijd een succes. Zij bedachten de campagne: ‘Hé niffo, die donkere planga is niet spanga’.

Reacties

  • B heeft op 1 april 2023 geschreven:

    1 april

    Reageer
  • Ger heeft op 1 april 2023 geschreven:

    Grapje zeker weten

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear