Hoewel de tenen van mensen door evolutie door de eeuwen heen veel korter zijn geworden (er zijn zelfs studies die zeggen dat we in de toekomst de kleine teen zullen kwijtraken, omdat ie niets meer doet), lijken ze de afgelopen jaren weer enorm te zijn gegroeid. Zo erg zelfs dat een grapje rond 1 april niet meer kan. Volkswagen trekt nu na een hoop kritiek officieel de ‘Voltswagen’-grap in, nog voordat het 1 april is.

Wat was de 1 april-grap van Volkswagen precies?

Volkswagen Amerika lekte (per ongeluk of expres, dat zullen we nooit weten) een persbericht dat het automerk een nieuwe naam krijgt. In Amerika zou Volkswagen veranderen in Voltswagen, om zo hun inspanningen op elektrisch vlak kracht bij te zetten. Dit was uiteraard een 1 april-grap, maar veel mensen konden de grap niet waarderen.

Dieselgate

Volgens Reuters ontving Volkswagen veel kritiek op de naamsverandering. De grap werd als ‘misleidend’ beschouwd en al snel haalden mensen het dieselschandaal erbij. Ook konden de grote media-outlets het niet waarderen dat woordvoerders van Volkswagen volhielden dat Voltswagen echt de nieuwe naam ging worden. Ze beschouwen het als liegen tegen de pers. Iets met nepnieuws.

Een statement

‘Volkswagen Amerika zal zijn naam niet veranderen in Voltswagen. Het hernoemen was bedacht als een aankondiging in de geest van 1 april, om de lancering van de volledig elektrische ID.4 te markeren en onze inzet te signaleren om elektrische mobiliteit naar de massa te brengen’, zegt Volkswagen Amerika nu in een statement.

Een lichtpuntje

Hoewel niet iedereen kon lachen om de 1 april-grap van Volkswagen, is er voor het merk toch een lichtpuntje. Sowieso levert het flink wat aandacht op voor de elektrische auto’s van Volkswagen, wat sowieso al het doel was, en de aandelen stegen iets in waarde.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)