Maart roert niet alleen zijn staart, het is ook de maand dat nieuwsredacties een tikkie beter moeten opletten. April komt er namelijk aan en ook die doet niet alleen wat ie wil. Wereldwijd spelen bedrijven en alle denkbare branches in op 1 april of April fools. Zo zijn er ook 1 april-grappen met auto’s, al doen autofabrikanten het dit jaar wat rustiger aan.

In 2021 konden we zelfs een eerste en tweede deel maken van 1 april-grappen. GMA bracht toen een Back to the Future-versie uit van de V12-motor en Volkswagen presenteerde de WaterPolo. Wellicht dat automerken hebben afgesproken om de grappen daadwerkelijk op 1 april te plaatsen. Vandaar dat er ook wat twijfelgevalletjes bij zitten. Mocht je er nog wat 1 april-grappen tegenkomen? Stuur ze vooral door!

Tesla GigaBier

Over de eerste in het rijtje mag geen twijfel bestaan. Tesla lanceert op 31 maart een eigen Tesla-bier. Het recept is eenvoudig: men neme water, gerst, gist en iets dat ‘cyberhop’ heet. Ook zou je door het drinken van het GigaBier kunnen veranderen in een Cyborg. Giga slaat trouwens niet op de grootte van het flesje. Dat is goed voor slechts 330 milliliter bier. Misschien dat de prijs van 89 euro er iets mee te maken heeft?

Audi bloem op airbag

Audi Q8 e-tron car plant bloem op het dashboard

De Vlaamse tak van Audi heeft onderzoek gedaan naar het wensen van Belgen in het interieur van auto’s. Wat blijkt: 24 procent wil meer natuur in de auto. ‘Dat kan geregeld worden’, zegt Audi België. Zij planten een bloemetje op het dashboard en voegen ook nog eens handig het logo van Audi toe. Iets minder handig is de plaats van het plantje. Die zit namelijk recht boven de airbag.

Rotondes op het circuit van Zandvoort

F1-circuit Zandvoort krijgt een rotonde

Het Nederlandse ingenieursbedrijf Prommenz is door de F1 benaderd om op de circuit ‘rotondes circulair aan te leggen’. Daarmee beginnen ze op het circuit in Zandvoort. De bedoeling is dat er drie rotondes komen op het circuit aan de duinen. De eerste kombocht verandert in de Hugenholtzrotonde naast de Rob Slotemaker Rotonde en de Hans Ernst Rotonde. Daardoor moet inhalen makkelijker worden.

Nissan Skyline GT-R R32EV

Nissan GT-R R32EV

Hier is het eerste twijfelgevalletje. Misschien dat we ook wel overmand worden door emoties omdat we zo graag willen dat het geen grap is. Nissan deelde onlangs een video waarin ze de Nissan GT-R R32EV aankondigen. Dat zou moeten duiden op een volledig elektrische Skyline GT-R in de vorm van een R32. Het ding is; de uitlaat is nog zichtbaar. En hoorbaar. Het kan zijn dat de uitlaat fungeert als speakertje. Laten we smeken dat we ernaast zitten en dat dit kopje niet in dit lijstje thuishoort.

F1-stuur in je auto

Ook over dit F1-stuurtje in een normale auto zijn we niet helemaal zeker, want het zou goed mogelijk zijn. Je kijkt in ieder geval naar de Simrep Engineering P9XX. Echt praktisch is het overigens niet, maar daar lees je meer over in het hele artikel over een F1-stuur in een echte auto. Het stuurtje kost nu trouwens 2.200 euro. Later stijgt de prijs naar 2.499 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie