Volkswagen gaf een paar dagen geleden al het startschot voor de 1 april-grappen van 2021. Dat werd ze niet helemaal in dank afgenomen, maar gelukkig weerhoudt hun stapje terug andere merken en bedrijven er niet van hun gebbetjes te publiceren. De eerste grapjes verschijnen nu al op het internet. We zetten er alvast wat op een rijtje voor deeltje één. Morgen – als het daadwerkelijk 1 april is – verzamelen we de rest. Oh, en nog even wat bedroevend nieuws: dat Domino’s geen ananas meer op de pizza’s doet, is helaas ook een 1 april-grap. Potverdorie.

Opel-modelnamen nu QR-codes

Straks zie je op de auto’s van Opel geen modelnamen meer, maar QR-codes. Andere weggebruikers en voetgangers kunnen de QR-code scannen om direct in contact te komen met de bestuurder. Dat is volgens Opel handig ‘als iemand de ander voorrang verleent of gewoon wil zeggen hoe stijlvol hij of zij de Opel met het coole iQR-code-ontwerp vindt.’ Ook leuk om fileflirten nog nét iets meer creepy te maken of een verkeersruzie compleet te laten escaleren.

TT Circuit Assen draait om

Op Facebook meldt TT Circuit Assen vandaag: ‘Vanaf morgen rijden zowel motoren als auto’s het circuit in tegengestelde richting, om zo het asfalt optimaal te benutten!’ Misschien nog even een grindbak neerleggen achter wat dan nu de eerste bocht is?

Aquacarver

Deze plaatsten we gisteren al. Het Nederlandse Carver komt met een nieuwe versie van zijn driewieler die ook op het water kan. De Aquacarver is daarmee het eerste Nederlandse elektrische amfibische voertuig.

MaxiCosi in de brandweerwagen

De brandweer van Haaksbergen kampt met een probleem: ze kunnen niet op een oproep reageren omdat de lieden met kinderen thuis zitten. Daarom zochten ze naar een oplossing om een kind in de brandweerwagen mee te nemen bij het uitrukken. ‘Omdat dit natuurlijk wel veilig moet, hebben we een MaxiCosi in ons voertuig geïnstalleerd. Bij elke uitruk kan er maximaal 1 kind mee in de MaxiCosi en 1 kind gewoon op een zitplaats. Deze pilot gaat 1 jaar duren en hierna wordt de pilot geëvalueerd’, meldt de brandweer. Foto: Lennard Laar, genomen op de circuitdag van Supercar Society

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear