Het zal je maar gebeuren. Tel je een godsvermogen neer voor de krachtigste 911 van dit moment, ontvang je het bericht dat het vrachtschip met aan boord de laatste vier Porsche 911 GT2 RS’en gezonken is. Gelukkig snapt ook Porsche dat die appel een vrij zure is.

Vorige week ging het Italiaanse vrachtschip Grande America kopje onder in de Golf van Biskaje, vlak voor de kust van Frankrijk. Het schip was onderweg van Duitsland naar Brazilië en had zeker 2.000 auto’s aan boord. Om welke auto’s het ging, was onbekend, tot nu. De Grande America nam onder meer een aantal Audi RS 4’tjes en RS 5’jes mee naar Zuid-Amerika. Maar ook 37 Porsches, waaronder de laatste vier geproduceerde Porsche 911 GT2 RS’en, zo meldt het Braziliaanse Quatro Rodas.

De Porsche 911 GT2 RS kan een hoop – hij is een ‘Ringkoning en wordt alom gelauwerd – maar duiken is niet een van zijn kwaliteiten. Je kunt gerust stellen: als een Porsche 911 GT2 RS gezonken is, dan is ie redelijk waardeloos. De productie van de Porsche 911 GT2 RS kwam vorige maand ten einde. Dus even een nieuwe bestellen, dat zit er voor de gedupeerde Porsche-kopers helaas niet in.

Porsche hervat productie van de 911 GT2 RS

Hoewel: er gloort hoop aan de horizon. Quatro Rodas publiceert een brief van Porsche Brazilië aan de teleurgestelde GT2 RS-kopers met goed nieuws. In de brief staat te lezen dat Porsche de productie van de 911 GT2 RS nieuw leven inblaast, om de vier verloren gegane exemplaren opnieuw te kunnen produceren en alsnog te kunnen leveren. Porsche betreurt het zelf immers ook dat de laatste vier Porsche 911 GT2 RS’en gezonken zijn.

Op deze manier stelt Porsche haar trouwste klanten tegemoet te willen komen. De auto’s worden geproduceerd in april en geleverd in juni, als alles volgens planning loopt.

(Bron: Quatro Rodas)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)