Stapsgewijs werkt Porsche aan het elektrificeren van het gamma. Ook de sterkste 911, de GT2 RS, krijgt binnenkort een hybride aandrijflijn. Wel eentje zonder stekker en met een bijzondere manier van laden. De nieuwste versie van een sportauto is vaak de krachtigste, en dat is bij deze nieuwe hybride ook het geval; het moet de krachtigste Porsche 911 GT2 RS ooit worden.

Bronnen vertellen aan Autocar dat de nieuwe Porsche 911 GT2 RS in 2026 komt en een ‘nog geavanceerdere’ hybride motor dan de Le Mans-racer heeft. De nieuwste GT2 RS heeft trouwens 700 pk en 750 Nm. Daarmee is een sprintje van 0 naar 100 km/u gedaan in 2,8 seconden. Hoeveel sneller de nieuwe GT2 RS gaat worden, weten we over drie jaar.

De techniek komt van Le Mans

Er komt technologie over die in eerste instantie gemaakt is voor de Le Mans-winnaar van 2015, 2016 en 2017: de Porsche 919 Hybrid. Deze technologie is verder ontwikkeld voor de racer van dit jaar, de Porsche 963 LMDh. Die raceauto heeft een 4,6-liter V8-motor met een vermogen van 640 pk. Ga er maar vanuit dat de 911 gewoon een zescilinder boxer krijgt, overigens.

De turbo laadt de auto op

De accu wordt opgeladen door regeneratief te remmen, maar ook door de turbo. Bij hoge acceleratie zou de turbo niet alleen lucht in de motor duwen, maar ook energie opwekken. Dat deed het merk ook al bij de Porsche 919 Hybrid. Volgens de bronnen van Autocar moet je heel kort vol-elektrisch met de volgende GT2 RS kunnen rijden, maar dat is niet het doel.

Het hybridesysteem is gericht op het verhogen van de performance. Daarom mag het systeem ook maar 100 kilo extra toevoegen aan de auto. Met die reden kiest Porsche ook niet voor de 800-volt systeem zoals in de EV’s, maar voor een minder zwaar 400-volt systeem. Naast performance zal de uitstoot (in ieder geval op papier) ook iets gedrukt worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)