De 24 Uur van de Nürburgring was dit jaar eerder de 10 Uur van de Nürburgring vanwege noodweer, maar dat doet niets af aan de prestaties van Manthey Racing. Mantheys 911 GT3 R met de bijnaam ‘Grello’ zorgde ervoor dat de winst voor de dertiende keer in de geschiedenis van de race op naam van Porsche kwam. Tel daarbij de verjaardag van Manthey Racing op – ze worden 25 jaar – en je hebt reden genoeg voor een speciaal model. Voor de gelegenheid stoffen ze wederom de GT2 RS van de vorige generatie 911 af.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 is een flink omgebouwde Porsche 911 GT2 RS van de 991-generatie. Het speciale model is een combinatie van de GT3 R die de 24 Uur van de Nürburgring won en de moderne Porsche 935. Ze bouwen dertig exemplaren (nee, niet 25) die niet de openbare weg op mogen; hij is er voor de ambitieuze circuitrijders. De nieuwe Porsche is ontwikkeld door Porsche Motorsport en Manthey Racing samen – het is dus een officieel Porsche-product.

Wat is er anders?

De voorbumper is verbouwd voor meer downforce en voor een betere luchtstroom naar de motor. De radiateur is beter beschermd bij een aanrijding. De bodem van de Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 is vlak, wat ook helpt voor de aerodynamica. De twee gaten in de voorste klep dirigeren de lucht naar de achtervleugel. De achterkant kreeg ook een grondige facelift voor betere koeling en downforce.

Wat kost de Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25?

Het onderstel komt van de moderne Porsche 935, inclusief de 18-inch velgen. De stuurinrichting en de elektronica komen eveneens van het speciale model. De motor is gelijk aan die van de GT2 RS. Prima, want de 3,8-liter biturbo zescilinder met 700 pk heeft nog nooit iemand tekort gedaan. De prijs van het circuitspeeltje is 525.000 euro exclusief belastingen. BPM is niet van toepassing omdat de auto niet op kenteken mag. De dertig exemplaren worden begin volgend jaar afgeleverd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie