Seat presenteerde twee maanden geleden het nieuwe vlaggenschip en de grootste SUV van het merk ooit; de Seat Tarraco, uiteraard vernoemd naar een plaats in Spanje, Tarragona in dit geval. Hij komt in het gamma boven de Ateca en de Arona te staan.

Aanvankelijk kleine motoren

De Tarraco zal in eerste instantie te bestellen zijn met een kleine benzine- of dieselmotor. Zo heb je de keuze uit een 1,5-liter TSI benzinemotor, of een tweeliter TDI diesel. Beide motoren produceren 150 pk, en beide versies komen met een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving.

De benzineversie zal verkrijgbaar zijn vanaf 37.950 euro, voor de diesel zul je 43.300 euro moeten aftikken. De Tarraco komt in twee uitvoeringen; Style en Xcellence. De Seat Tarraco Style is de ‘instapper’, wie op zoek is naar meer luxe kan de Xcellence bestellen, tegen een meerprijs van 2.650 euro.

Ook een sportieve versie

Voor de mensen die toch op zoek zijn naar iets meer vermogen in een Tarraco, en dat snappen wij, wordt het gamma later uitgebreid. Seat zal namelijk ook nog komen met een 190 pk sterke 2.0 TSI én 2.0 TDI Xcellence. Allebei met vierwielaandrijving en een lekkere DSG-bak. Kijk, dat lijkt er meer op.

De prijzen van deze 190 pk’ers zijn echter nog niet bekend. Wel is er al bekend dat de Tarraco in 2020 ook beschikbaar zal zijn als plug-in hybrid. Je kunt de nieuwe Tarraco nu al bestellen, en vanaf begin 2019 staat ‘ie bij de dealer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear