Geef jij niets om bijtellingsvoordelen en heb je daarom de plug-in hybride nog niet de rug toegekeerd? Heb je veel ruimte nodig en beschik je toevallig over een stopcontact naast je oprit? En hou je van Spaanse pepers? Is dat even toevallig – Seat komt met een auto die je op het lijf geschreven is. Maak kennis met de nieuwe Seat Tarraco FR PHEV.

Dit is de eerste plug-in hybride van Seat – vóór 2021 volgen er nog vijf (Cupra’s meegerekend). De Tarraco PHEV is de sterkste en snelste versie van Seats grootste SUV en kan ook nog eens 50 kilometer elektrisch rijden – win-win. Naast een 1,4-liter TSI-benzinemotor met 150 pk heeft ie een elektromotor met 116 pk aan boord. Het gecombineerde vermogen komt daarmee uit op 245 pk (nee, ook wij snappen nog steeds niet hoe dat werkt) en het koppel op 400 Nm. De accu is 13 kWh groot en daarmee snel opgeladen.

De Seat Tarraco FR PHEV gaat van 0 naar 100 km/u in 7,4 seconden en bereikt een top van 217 km/u. Volgens WLTP blijft de CO2-uitstoot onder 50 g/km – als je begint te meten met een volle accu natuurlijk. Die waarde zal gunstig zijn voor de prijs in Nederland.

De PHEV markeert tevens de introductie van de FR-lijn op de Tarraco. Daarmee krijg je onder andere aangepaste bumpers voor en achter, een achterspoiler, 19- of 20-inch wielen, bredere wielkasten, sportstoelen en een sportstuur. In 2020 komt de Seat Tarraco FR PHEV op de markt; vanaf dat moment kun je de FR-lijn ook op andere versies van de Tarraco bestellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)