In het Engelse Oxford is vorige week de miljoenste Mini van de band gelopen. Maar stiekem ligt de daadwerkelijke productie al ver boven de zes miljoen.
 
Dat komt omdat de oer-Mini tussen 1959 en 2000 al een dikke 5,3 miljoen keer het levenslicht zag. Een gemiddelde jaarproductie van bijna 130.000 kleine Mini’s dus. Sinds het merk zichzelf in 2001 tot hoofdletters heeft verheven, werden er precies één miljoen exemplaren geproduceerd. Daarmee overtreft de gemiddelde jaarproductie van de snotneus dat van zijn voorganger ruimschoots.
 
Het fuifnummer dat vorige week de fabriek verliet was een in Pepper White uitgevoerde Mini Cooper S, met een mooi rond cijfer op zijn motorkap. De gelukkige voor deze één miljoenste Mini? Dat is natuurlijk het BMW museum.
 
Mini hoeft zich trouwens niet al te hard op de borst te slaan met deze verkoopcijfers. Het totale verkoopaantal komt niet eens in de buurt van de meest verkochte auto ter wereld. Je zult allicht denken dat we het over de oude Volkswagen Kever hebben. Mis. Toyota heeft namelijk de Corolla, waarvan er sinds 1966 meer dan 35 miljoen werden gemaakt. Dat zijn pas cijfers.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie