De kopers van een nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 zullen wel even raar gekeken hebben toen ze in de samenvatting keken van de configurator. Echt waar, 10.000 dollar – voor twee strepen over de lengte van de auto. Laat je de compensatiestrepen spuiten, in plaats van plakken, dan kost het je net zoveel als een tweedehands hete hatchback.

Geloof je het allemaal wel, dan zijn er gelukkig nog vinylstrepen. Deze zien er vrijwel hetzelfde uit en kosten 9.000 dollar minder. Van dichtbij zul je misschien verschil zien. Deze strepen worden in de fabriek op de auto geplakt en je kunt ze verwijderen als je ze zat bent. Wacht hier niet te lang mee, want dan blijf je kleurverschil zien.

De verschillende pakketten voor de Ford Mustang Shelby GT500

En de dure strepen zijn nog maar het begin. Wil je een koolstofvezel trackpakket? Dan ben je 18.500 dollar armer. Dat pakket bevat een flink aantal upgrades, waaronder koolstofvezel wielen, Michelin Pilot Sport Cup 2-banden, Recaro-stoelen voorin, een koolstofvezel paneel, een verhoogde koolstofvezel spoiler en zogenoemde splitter wickers. Oh, en de achterbank ontbreekt. Alleen de splitter wickers en de Gurney flap kosten trouwens 1.500 piek.

Ford Mu$tang $H€£฿¥ GT500

En we zijn nog niet klaar, want Ford heeft ook nog een techpakket in de aanbieding voor 3.000 dollar. Dit bevat een Bang & Olufsen-geluidsysteem met twaalf luidsprekers, een dodehoekmonitor en een spraakgestuurd infotainmentsysteem met navigatie en satellietradio. Daarnaast is de bestuurdersstoel verstelbaar in zes richtingen en heeft deze drie geheugeninstellingen. Eigenlijk zinloos, want deze auto geef je aan niemand mee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)