‘Alle cijfers bij elkaar gaat de auto sneller dan we ooit willen rijden. De prestaties van de auto houden ons niet tegen om ons gehoopte record te breken, het zal de coureur of de weg zijn. Niet de auto. De auto gaat ver, ver boven de 500 km/u’, zegt Christian von Koenigsegg resoluut tegen TopGear. Dapperheid en gezond verstand zijn de enige zaken die deze Jesko Absolut nog tegenhouden. De grote vraag is: wanneer vindt de recordpoging van de Koenigsegg Jesko Absolut plaats?

Volgens Christian von Koenigsegg moeten ze weer in overleg met de autoriteiten om een locatie te regelen. Met de Agera RS zette de politie een weg bij Las Vegas af voor een poging. ‘Het duurt misschien een jaar of twee’, zegt Christian. Dat betekent dat het nog spannend wordt wie als eerste de magische grens van 500 km/u doorbreekt. Zal Hennessey de Venom F5 op tijd af hebben? Of is het toch de SSC Tuatara?

De biturbo V8, die 8.500 tpm kan draaien, genereert minimaal 1.620 pk (op E85-benzine). Daarmee is hij minder sterk dan de nieuwe plug-in hybride Gemera, maar dat is dan ook een heel ander soort beestje. Oprichter Christian von Koenigsegg zelf omschrijft de auto als ‘een ruimteschip voor op het land, vastbesloten om een onvoorstelbare snelheid te bereiken in recordbrekend tempo’. De officiële luchtweerstandscoëfficiënt is 0,278, mede dankzij de afgedekte achterwielen (à la Jaguar XJR-9), lagere grondspeling en afgesloten luchtinlaten.

Recordpoging Koenigsegg Jesko in 1 à 2 jaar

Reacties

  • TG heeft op 6 maart 2020 geschreven:

    E85 is niet overal verkrijgbaar.
    Hoeveel vermogen geeft de motor af op benzine zonder ethanol?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)