‘De naam Absolut is afkomstig van het feit dat hij absoluut de snelste Koenigsegg is die we ooit gaan bouwen’, zegt Christian von Koenigsegg. Welkom bij het allerbeste dat Zweden op hypercarniveau te bieden heeft. In de video hieronder rijden we met de Koenigsegg Jesko Absolut op de openbare weg en op het circuit.

De motor is een 5,1-liter V8 met vlakke krukas en dubbele turbo’s die voor een groot deel aanvoelt als een atmosferische motor. Hij produceert 1.600 pk (op E85-brandstof) en 1.500 Nm. De rode lijn zit op 8.500 tpm, wat je vanuit stationair binnen 0,2 seconde kunt aantikken. Gevaarlijk sterk spul dus.

Prijs en prestaties van de Koenigsegg Jesko Absolut

0 naar 100 km/u doet ie in 2,5 seconden en de topsnelheid ligt – in de Absolut-versie – op een angstaanjagende 499 km/u. Laten we 500 km/u zeggen, omdat niemand tot dusver de ruimte en moed heeft gehad om het te testen. Tot dusver…

Koenigsegg bouwt 125 stuks die allemaal voor zo’n 2,6 miljoen euro worden verkocht. Mocht je nog zitten dubben over het feit of je hem wel of niet wilt hebben, dan kun je daar gerust mee ophouden; alle exemplaren zijn al verwezen naar een eigenaar. Wat overblijft: kijken naar hoe wij ons best doen om alle pk’s op het asfalt los te laten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie