Met veel fantasie is het mogelijk uit de Mégane Coupé Concept, die in Genève stond, de hoofdlijnen te destilleren van de productieversie van de derde generatie Renault middenklasser.
 
Maar fantaseren is nu niet meer nodig. Er lekt inmiddels het nodige uit en Renault heeft ook officieel al iets prijsgegeven, zo meldt het gespecialiseerde Renault-blad Losange Magazine. Zonder camouflage tonen zij het vooraanzicht van de nieuwe Mégane Coupé, die net als bij de eerste generatie Mégane een sportiever profiel krijgt dan de vijfdeurs hatchback.
 
De daklijn van de eerste twee in Parijs (oktober) te presenteren Mégane-versies is nadrukkelijk verschillend en ook de achterkant wijkt volledig af, waarbij de coupé duidelijk het meest in balans is. Het lijkt er bij de hatchback op dat de ontwerpers met tegenzin op de achterbank ruimte hebben gemaakt voor passagiers.
 
De voorkant van de coupé en hatchback wijkt slechts af op de indeling van de onderbumper. Uit het ‘lekcircuit’ stamt ook een foto van de Grand Scénic, die voor 2009 op de rol staat. Naar verluid groeit de gewone Scénic naar het formaat van de huidige Grand Scénic, dus moet de nieuwe Grand Scénic aardig met de Espace overlappen.
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie