Als het nog niet eerder gezegd is, laten we het dan nu zeggen: onderschat nooit het vermogen van de Fransozen om lijpe creaties van burgerlijke hatchback te bouwen. In het rijtje van de Renault 5 Turbo, Peugeot 205 T16 en de Renault Clio V6 is hier nu de Renault Zoe E-sport Concept.

De Renault Zoe E-sport heeft niet één, maar twee elektromotoren. Die produceren samen 460 pk waarmee de Zoe in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u schiet en nog geen zeven seconden later op 200 km/u zit. Het vermogen gaat naar alle wielen.

Onderhuids ga je weinig Zoe terugvinden. Het is een buizenframe met koolstofvezel. Hierdoor blijft het gewicht – zelfs met een batterijpakket van 450 kilo – slechts 1.400 kilo. En ligt het aan ons, of lijkt de voorkant sterk op een Toyota Auris? Om te zorgen dat je ritje niet eindigt in een dure verzekeringsclaim, maakt Renault de schokkende Zoe breder voor meer stabiliteit. De dempers zijn instelbaar. De kleur luistert naar de naam Satin Blue. Dezelfde kleur gebruikt Renault op zijn Formula E-auto. Waar kunnen we tekenen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)