Wat is er toch aan de hand in de autowereld? De durf lijkt helemaal verdwenen, want voordat een nieuwe model uiteindelijk door een aantal bezige bijen en robotarmen in elkaar gesleuteld wordt, moet het zonodig eerst als concept worden getoond. Ook bij exclusieve modellen als de Rolls-Royce Phantom Coupé. Tja, en als het doekje dan definitief wordt weggetrokken – in dit geval op de Salon van Genève-  is er van een verrassingseffect helemaal geen sprake meer.

Voor wie ondertussen nog steeds geïnteresseerd is, is het belangrijk om te weten dat de Coupé vanaf komende zomer de weg op gaat en dat geheel voorspelbaar gebruik is gemaakt van het aluminium onderstel van de Phantom.

Maar wat zou een reden kunnen zijn om deze Coupé te kopen in plaats van de Drophead? De Phantom Coupé is 25 procent zuiniger! Lekker belangrijk als je een paar ton uitgeeft.
Handig om te weten dat de nieuwste Rolls een zeszitter is! Vier personen voorin en op de achterbank. En nog twee in de bagageruimte, niet op een schoonmoederbankje maar gewoon op de vloer bij stilstand. Cijfermatig zit het wel goed: 6,75-liter V12, 453 pk, 720 Nm aan koppel en een bagagevolume van 395 liter.

Reacties