Photoshop-artiest Rain Prisk mag graag de wereld choqueren met ongepaste pick-ups. Zo trakteerde hij ons laatst al op een BMW X7 pick-up waar niemand om had gevraagd, maar die iedereen voor altijd zal onthouden. De volgende creatie van zijn hand is deze Rolls-Royce pick-up op basis van de Cullinan.

Een gestoord idee? Dat dachten we ook van het fenomeen ‘Rolls-Royce SUV’, en kijk eens hoe dat is gelopen. De best verkochte auto in Amerika is nog altijd een pick-up en ook in andere werelddelen scoren de laadbakkarren traditioneel goed. Het idee van een Rolls-Royce pick-up is dus misschien nog niet zo gek als het lijkt.

De auto in de rendering is voorzien van dezelfde zelfmoorddeuren als de standaard Cullinan. Ze verschaffen je toegang tot een ongetwijfeld opulent interieur, waarbij de achterpassagiers luxueus ingekapseld worden door een dikke, discrete c-stijl. In de lange laadbak verwachten we een vloer van mahoniehout of iets anders chics. De wielen zijn klein, de banden dik en de wielkasten smaakvol aangedikt en uitgezet. Oh wacht, smaakvol is misschien niet het goede woord.

Rest ons natuurlijk de kwestie of er ooit een echte Rolls-Royce pick-up zal komen. Er zou ongetwijfeld een wereldwijde vraag voor bestaan, maar of Rolls-Royce zich zal inlaten met een carrosserievorm die ooit bedoeld was voor boeren, burgers en buitenlui? Het lijkt ons sterk, maar wie zijn wij nou helemaal.

Foto: Rain Prisk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)