Tussen het nieuwsoffensief uit Tokio maken we ook nog even tijd voor ander belangwekkend autonieuws. Rolls Royce verkeert namelijk in zwaar weer. Niet dat de luxe paarden uit Goodwood voor een faillissement hoeven te vrezen, maar de heren doktoren die een Rolls Royce in elkaar moeten zetten, klagen steen en been over de werkdruk.

Omdat het zo slecht gaat in de wereld, kan de fabriek de enorme vraag naar de Phantom en de Phantom Drophead Coupe niet bolwerken. Voor de cabrio der cabrio’s moet je nu zelfs al tot het eind van volgend jaar geduld hebben. En alle Phantoms die tussen nu en volgend jaar juni van de band lopen, zijn ook al verkocht.

Er is al wat geschoven met ploegendiensten en manuren, maar het is nog altijd niet genoeg. Om even een indicatie te geven: vorig jaar werden er in totaal 805 dames met vleugels op een glimmende grille geschroefd. Dat lijkt niet veel, maar het is ruim 20 procent meer dan in het jaar daarvoor. Dat is dus een verkoopstijging waar merken als Opel of Toyota alleen maar van kunnen dromen. Als je weet dat Rolls Royce een kleinere coupé op stapel heeft staan om de verkopen nog wat verder op te krikken, dan kun je wellicht bedenken dat het daar voorlopig nog niet is gedaan met de overuren. We zullen het maar een luxe probleem noemen.

Reacties