Als je denkt aan dikke Amerikaanse bakken waar nóg meer pk’s in worden gepompt dan van origine de bedoeling was, waar denk je dan aan? Aan Hennesse. Maar landgenoot Roush heeft er ook een handje van. Zie hier hun recentste creatie: de Roush F-150 Nitemare. Taalnazi’s en buren met gevoelige oren zullen er niet blij mee zijn, maar wij vinden ‘m wel tof.

De Roush F-150 Nitemare

Niet zo heel lang geleden mochten we in de Ford F-150 Raptor Super Cab rijden. Kom je niet snel tegen in Europa, maar een beest van een machine is het zéker. Wij reden in een uitvoering met een V6, tuner Roush uit Michigan heeft het model met de 5,0-liter V8 onder handen genomen.

De Roush F-150 Nitemare beschikt over 659 pk en 881 Nm. Kortom, de F-150 Nitemare is – zeker met zijn kolossale gewicht in ogenschouw – bloedsnel. Naar wens plaatst Roush er een cat-back of switchable active exhaust onder. Die laatste is een uitlaatsysteem waarbij je de lawaaierigheid in kunt stellen via een app of met een knop op het dashboard. Scheelt je weer een obligate goedmaak-bbq met je buren komende zomer.

Alleen in Amerika

De aanpassingen zijn verder allemaal esthetisch. Voor bijna 15.000 euro plakt Roush een boel stickers en emblemen op je F-150, en wordt er een nieuwe grille geplaatst. Wees niet bang om stickers te verliezen: op het pakket geeft Roush garantie, die na 58.000 kilometer komt te vervallen. En als er iets mis is, kun je terecht bij de reguliere Ford-dealer. Ja, écht. Maar: alleen in ‘murica.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie