Eigenlijk is het sinds de bekendmaking van de nieuwe Ford Mustang erg stil rond de ponycar. Te stil, vindt Roush Performance. Daarom biedt de tuner nu een supercharger aan voor de ‘Stang. Het vermogen van de toch al niet gezapige 5,0-liter V8-motor groeit met ongeveer 300 pk. Daardoor produceert de Coyote-V8 nu 760 pk en 908 Nm.

De supercharger luistert naar de naam Eaton TVS R2650. Bij het pakket zit ook ‘nieuwe koeltechnologie met een hoge capaciteit’ en een opvangsysteem voor koolwaterstof. Dat onderdeel zorgt ervoor dat er minder koolwaterstof vrijkomt bij een koude start. Door deze nieuwe onderdelen voldoet de Ford Mustang met supercharger van Roush aan dezelfde emissiestandaard als een normale Mustang.

Prijs van de supercharger voor de Roush Mustang

De prijs van de supercharger voor de Ford Mustang is 8.799,99 dollar, omgerekend zo’n 8.300 euro. Je krijgt er drie jaar of 58.000 kilometer garantie bij wanneer je hem door een gecertificeerde monteur laat installeren. Die installatie duurt volgens Roush zo’n zestien uur. Heb je trouwens geen nieuwe Mustang (wie al wel?), maar wel een Mach 1, Bullitt of GT350, dan is er vast ook wel iets met de tuner te regelen.

Reacties

  • US Car lover heeft op 26 mei 2023 geschreven:

    Dit is wat “autoliefhebbers” willen! Geen luxe accu’s op wielen maar een brandstofmotor! Uiteraard zo schoon mogelijk!😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)