Er zijn heel veel krachtige Ford Mustangs. Toch zijn er maar weinig die zo krachtig zijn als deze Roush P-51, vernoemd naar het roemrijke gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. In gekietelde vorm – met onder andere een enorme Eaton-supercharger – produceert de 5,0-liter ‘Coyote’ V8 maar liefst 737 pk. Dat is de kracht van een hele Volkswagen Golf R meer dan de standaard V8 Mustang.

Kopers van het pakket moeten 42.500 Amerikaanse vrijheidsdollars betalen. Dat komt dus nog bovenop de kosten van de standaard Mustang die aangepast moet gaan worden. Voor dat bedrag krijg je niet alleen maar meer vermogen. Een instelbare ophanging, lichtgewicht Weld-velgen en Continental ExtremeContact Sport-banden zijn inbegrepen. Je kunt kiezen uit een automaat of een handgeschakelde zesbak. Bij de laatste krijg je ook nog eens een rem-upgrade met andere schijven en blokken.

Ook geinig: voor de actieve uitlaat kun je drie ‘geluidsprofielen’ selecteren. Of, als er niets van je gading tussen zit, met een app op je telefoon zelf de herrie bijstellen. Daar zouden wij wel even zoet mee zijn.

Wat krijgt de P-51 voor optische upgrades?

Binnenin vind je leer en een hoop P-51-logootjes, plus een felrode pookknop. Daarnaast zijn er ook zogeheten ‘performance-pedalen’, waarvan we hopen dat ze van lood zijn gemaakt. Vooral het gaspedaal dan.

De buitenkant is nog opvallend ingetogen. De carrosserie is grotendeels hetzelfde als die van de andere Mustangs van Roush. De P-51 krijgt echter een opvallende spoiler en splitter. Ook kun je kiezen uit speciale kleuren en word je getrakteerd op lampjes in de grille en veel embleempjes.

Roush geeft drie jaar of 60.000 kilometer garantie op de P-51 Mustang. Al kunnen we met zekerheid zeggen dat deze niet geldt als je zelf te enthousiast wordt en iets kapotmaakt.

De tuner uit Michigan bouwt een gelimiteerde oplage van 51 exemplaren van deze Mustang. Geïnteresseerd?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie