Saab heeft al jarenlang geen geld om nieuwe modellen te ontwikkelen, en ook voor een fatsoenlijke persintroductie lijken de Zweden geen budget vrij te kunnen maken. Anders kunnen we niet verklaren waarom Saab eerst maandenlang zogenaamd spionagefoto’s van de nauwelijks vernieuwde 9-3 laat lekken, en waarom nu hetzelfde gebeurt met de 9-3 Cabrio.

Misschien is het ook wel beter zo. Een halfbakken facelift verdient ook geen echte persintroductie. Normaliter laten we dit soort ‘primeurs’ dan ook links liggen, maar omdat het echt een gefacelifte 9-3 Cabrio in definitieve gedaante betreft, maken we een uitzondering. Eigenlijk zien we ook nu weer nauwelijks verschillen ten opzichte van zijn voorganger. Als we onze vrouwelijke kant laten spreken, kunnen we nog zeggen dat die gele jas hem best goed staat.

Maar als we de kont van de 9-3 Cabrio bekijken, dan krijgen we spontaan jubeltenen. En dat is niet van blijdschap. Wie heeft in vredesnaam die malle achterlichten verzonnen? Het is alsof deze 9-3 Cabrio een klein aanrijdinkje heeft gehad, waardoor hij twee blauwe ogen heeft.

Reacties

Meer van TopGear