Saab Automobile is al een tijdje dood, dat klopt. De fabriek bestaat echter nog wel en is in handen van het Chinese NEVS, oftewel National Electric Vehicle Sweden. Dat bedrijf is zo vriendelijk geweest om veel ex-werknemers van Saab een plek in de fabriek aan te bieden. NEVS’ werkzaamheden in het pittoreske Trollhättan focusten zich tot nu toe vooral op infrastructuur en elektrische auto’s.

Vanaf volgend jaar wil het bedrijf een nieuwe lijn elektrische auto’s gaan uitbrengen, te beginnen met de elektrische versie van de 9-3. Saab-fanaten die hopen eindelijk het bekende logo weer te zien, worden helaas teleurgesteld. Het originele logo is namelijk gebaseerd op die van de luchtvaarttak van Saab. NEVS heeft daar natuurlijk niet zoveel mee te maken, die blijven liever op de grond.

Daarom zal op de elektrische 9-3 een NEVS-logo verschijnen. ‘NEVS 9-3’, dat bekt niet echt lekker hè? Nou ja, hopelijk maken ze er wat leuks van. Het originele logo gaat in elk geval nu definitief de geschiedenisboeken in.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear