Is het nog faux pas om spoilers te geven als een film bijna twintig jaar oud is? Mocht je 2 Fast 2 Furious uit 2003 nog niet hebben gezien, ga dat dan eerst even doen. Kom daarna terug voor dit geinige feitje. Mocht je nieuwere uitgaven wel gezien hebben, schrik niet van de kleine hoeveelheid auto’s die stuk gaat. In het tweede deel van de filmreeks sneuvelen maar een kleine 130 auto’s. Bij het zesde deel zijn dat er ongeveer 350. Commercieel succes van films staat blijkbaar gelijk aan het aantal auto’s dat je vernietigt.

Ben je bij? Goed zo. Al vrij vroeg in 2 Fast 2 Furious moet Brian O’Conner vluchten voor de politie in zijn zilverkleurige Skyline R34 met blauwe strepen. Acteur Paul Walker mocht het stuurwerk van deze scène zelf doen van de regisseur, nadat hij zichzelf had bewezen met een uitstekend handrembochtje. Nog een wijze les: handrembochtjes zijn goed voor je carrière. In de scène moest Paul wegrijden, maar hij schatte een bocht verkeerd in. Hij klapt over de stoeprand en ramt een parkeermeter.

De crash bleef in de film

Die crash was totaal niet de bedoeling, zoals je ook in de video hieronder ziet aan de gezichtsuitdrukking van de acteur. Deze scène zit trouwens gewoon in de film, maar hij is nabewerkt om ‘behind the scenes’ te lijken. Regisseur John Singleton was echter wel gecharmeerd van de improvisatiecrash en besloot de scène daarna op de crash af te stemmen. De Nissan Skyline R34 GT-R kwam er niet ongeschonden vanaf. Volgens Craig Lieberman, adviseur op de set van veel F&F-films, had de auto veel schade. Je ziet het in de onderstaande video vanaf 5:11 minuten.

Later in de film ging het nog een keer fout. Tijdens de scène op de snelweg waar de hoofdrolspelers iets uit een geconfisqueerde auto moeten jatten, wordt een Mustang overreden door een vrachtwagen. Dit is de bedoeling, net als de crash van de Corvette die volgt. Wat niet de bedoeling was, was dat de Corvette over de kop ging. Gelukkig zat er een stevige lus in de auto waaraan de stuntrijder zich kon vasthouden om zijn hoofd onder het dashboard te houden. Zo kreeg hij niet het gewicht van de auto op zijn hoofd. Een rolkooi was blijkbaar overbodig.

Deze scène uit 2F2F was eigenlijk een ongelukje (vanaf 5:10)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear