Inmiddels weet je dat Paul Walker ook buiten het witte doek een enorme autogek was. Hij beperkte zijn liefhebberij in het echte leven niet tot opgepepte Nissans, als de auto maar tof was. Zo had hij een roedel lichtgewicht BMW M3’s, oude Chevrolets, Audi’s en ook nog een aantal motorfietsen. Ook deze rode Ford GT was onderdeel van zijn collectie. En zoals je misschien al had gespot, is hij niet helemaal standaard.

De Ford GT is niet standaard meer

De auto was onderdeel van de Always Evolving Collection die onderhouden werd door Paul Walker en Roger Rodas. De Ford GT kreeg daar nieuwe ADV.1-wielen, een verlaging, een nieuwe uitlaat en tot slot werd de bestaande supercharger vervangen door een gepolijst exemplaar van Whipple. Het nieuwe vermogen wordt niet genoemd, maar een dergelijke setup moet goed zijn voor 850 pk – op de achterwielen en via een handbak. Het standaardvermogen is trouwens 550 pk.

De Ford GT van Paul Walker is nog bijna nieuw

Na het tragische overlijden van de twee vrienden ging de auto de verkoop in. In zijn zestienjarige leven zag de Ford GT maar weinig asfalt en de tellerstand staat nog onder de 5.000 kilometer. De auto gaat op vrijdag 13 augustus onder de hamer in Californië in de veiling van RM Sotheby’s. Het hoogste bod is naar verwachting omgerekend tussen de 380.000 en de 550.000 euro. Oh, de standaard velgen en dempers zijn inbegrepen bij de verkoop.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)