Je weet zeker dat de agent het maximale uit het materiaal heeft gehaald gisteren. Dat moet ook wel, want een Audi A5 is doorgaans net wat sneller dan een Mercedes B-klasse. Lekker gewerkt, dus. Voor de remmen was het alleen net eventjes iets te veel van het goede. Na een achtervolging door Wageningen vloog de politieauto in de fik. En dat kort voor het pensioen van de Mercedes.

Je zou zeggen dat de standaard remmen onder een Mercedes B-klasse niet berekend zijn op achtervolgingen, maar de politie vertelde een paar jaar geleden aan AutoRAI dat de remmen niet zijn aangepast. Zelfs ondanks het hogere gewicht van de auto, zouden de remmen volstaan voor politiewerk.

Overigens kunnen zelfs de beste remmen in de fik vliegen als je ze na een intense rit gelijk stilzet zonder ze koel te rijden. Ook kan er iets tussen de hete remmen zijn gekomen dat de brand van de politieauto veroorzaakte, zoals een blaadje.

De politieagenten grepen gelijk in met brandblussers en later kwam de brandweer de boel definitief doven. De brand bij de wielen kon verholpen worden zonder dat de Mercedes B-klasse volledig affikte. De bestuurder van de Audi is trouwens meegenomen door de politie. Hij zou een stopteken genegeerd hebben en er vandoor zijn gegaan.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie