Dat Duitse tuners zich graag vergrijpen aan producten van eigen bodem is algemeen bekend. Maar een getunede MINI Cooper van Duitse bodem, dat is weer eens wat anders.

De heren – dat nemen we tenminste aan – van AC Schnitzer hebben hun tanden in een MINI Cooper gezet, en hebben er dit blauwe gevaarte van gemaakt. De upgrade van de standaard turbomotor met 170 pk is kennelijk nog niet klaar, want over het aantal gewonnen pk’s lezen we niets. Bij de vorige generatie van de MINI Cooper werd het vermogen opgeschroefd tot ruim 200 pk, ongetwijfeld wordt dat nu ook zoiets. Wel werd ondertussen al een ander uitlaatsysteem bedacht. De echte winst zit vooralsnog alleen in de verlaagde wielophanging, die op de Nürburgring uitvoerig werd getest.

Verder is deze R56 MINI Cooper vooral optisch bijgeschaafd, met onder meer andere velgen. Een bodykit met een andere voorbumper, een spoiler en een diffuser aan de achterkant moet ervoor zorgen dat de kleine opdonder beter op de weg blijft plakken, terwijl in het interieur links en rechts wat aluminium is rondgestrooid. Over prijzen weten we niets.

Reacties

Meer van TopGear