Groen is het toverwoord tegenwoordig in de auto-industrie. Ieder zichzelf respecterend merk heeft wel een milieuvriendelijkere uitvoering in het gamma opgenomen. Zo ook Seat met haar Ecomotive-modellen.
 
Na de Ibiza en Leon volgt nu ook de eeuwenoude Alhambra. Inderdaad, een zuinige zevenzitter. In feite is de MPV van Seat natuurlijk nauw verwant aan de Volkswagen Sharan. En ja, aangezien VW hiervan al een groene versie (Bluemotion) op de markt heeft gebracht, is de stap naar Seat zo gemaakt. Voor de aandrijving zorgt de 2,0-liter TDI-motor met 140 pk. Het verbruik bedraagt slechts 5,5 liter op 100 kilometer en dat resulteert in een CO2-uitstoot van 159 gram per kilometer.
 
Uiteraard zijn daarvoor de nodige aanpassingen verricht. Zo is het motormanagement opnieuw geprogrammeerd, rolt ie op lage weerstandsbanden, ligt de buik wat dichter bij het asfalt en zijn de overbrengingen van de versnellingsbak verlengd. De groene bus is zelfs sneller dan zijn conventionele broertje met 2,0-liter TDI. De sprint naar de 100 km/u duurt 11,9 seconden en de topsnelheid ligt op 195 km/u.

Reacties

Meer van TopGear