De laatste, we beloven het. Na de Peugeot 206 met identiteitscrisis van gisteren ontvingen we een tip van TG-lezer Thimo over nog een bijzondere creatie. Deze Seat Alhambra met Audi-neus en bijpassend achterwerk staat gewoon in Nederland te koop. We durven ‘m zelfs een bescheiden internetberoemdheid te noemen. Hij kost niet veel, maar de koper zal er wel wat liefde in moeten steken.

De eigenaar van Steenbeek Autoschade boetseerde de lampen, de grille en de bumper van een Audi Q5 op de Seat Alhambra. Waarom? Omdat dit de tweede Seat Alhambra in het gezin was, en hij wilde niet twee dezelfde auto’s voor de deur hebben staan. Aan de achterkant paste de creatieve schadehersteller dezelfde behandeling toe. Moeten we ons schamen als we zeggen dat we dit stiekem wel een beetje cool vinden? Er bestaat in ieder geval geen tweede van, daar kun je zeker van zijn.

De eerste berichten over deze blauwe Audi-bus stammen al uit 2011, toen het project net af was. Zo’n vier jaar geleden stond de auto te koop voor een forse 14.500 euro, maar nu mag je daar 10.000 euro vanaf halen. De kilometerstand groeide sindsdien met meer dan 100.000 kilometer naar maar liefst 469.000 kilometer, en hij kreeg er een trekhaak en een deukje in de deur bij. De eerste eigenaar waarschuwt trouwens wel voor roestvorming, dus let daar goed op.

De Seat Alhambra met Audi-neus staat momenteel zonder APK te koop in Zaandam. Volgens de advertentie ligt er nu een 1,9-liter TDI in, maar dat is een 2.0 TDI, als het goed is met zo’n 200 pk. Wie geeft deze Audi R5 (zoals het naamplaatje aanduidt) de liefde die hij verdient?

De bouwer van het Audi-busje rijdt nu trouwens wederom een Alhambra. Deze heeft nog zijn normale neus, maar heeft wel vierwielaandrijving en haalt 400 pk uit zijn 2.0 TDI. Ook leuk.

De advertentie

Reacties

  • Van heeft op 11 september 2020 geschreven:

    Ik weet niet hoe jullie aan al die cijfers komen maar hier geloof ik geen snars van.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)