Van een F1-coureur die ook nog eens uit Duitsland komt, zou je kunnen aannemen dat ie groot voorstander is van een Autobahn waar je zo hard mag rijden als je zelf wilt. Viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel – die voor z’n werk geregeld 300+ rijdt – houdt er een andere mening op na dan je zou verwachten. De F1-coureur is namelijk voorstander van een snelheidslimiet op de Autobahn.

‘Het gaat niet om persoonlijke gevoelens. Je moet naar het grote geheel kijken. Een snelheidslimiet zou bijna twee miljoen ton CO2-uitstoot besparen’, vertelt Vettel aan Auto Motor und Sport. ‘Er zijn ongelukken in Duitsland die alleen gebeuren omdat we geen snelheidslimiet hebben. Als je er maar het leven van één persoon mee redt, dan is dat voor mij een no-brainer.’

Vettel zet zich in tegen de klimaatverandering

Sebastian Vettel draagt het misschien minder uit dan collega Lewis Hamilton, maar ook de Duitse wereldkampioen zet zich in voor het klimaat. Hij geeft in een interview met Motorsport.com toe dat zijn carrière daarmee conflicteert. Hij vindt de kritiek daarop ‘terecht’ omdat de F1 ‘niet groen is’. De huidige hybride systemen vindt Vettel bijvoorbeeld nutteloos, omdat de techniek niet naar straatauto’s komt.

Hij pleit voor een relevanter reglement, zodat technieken naar de echte wereld doorstromen. ‘Maar als ze niet komen, denk ik dat ik niet zo optimistisch ben. Als ze niet komen, denk ik dat de Formule 1 zal verdwijnen. En waarschijnlijk terecht. We zijn in het stadium waarin we weten dat we fouten hebben gemaakt, en we hebben geen tijd om fouten te blijven maken’, zegt hij in het interview.

Reacties

 • Poulusma heeft op 16 oktober 2021 geschreven:

  “Viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel – die voor z’n werk geregeld 300+ rijdt – houdt er een andere mening op na dan je zou verwachten.” Deze stelling klopt niet, dit is exact de reactie die je van Vettel zou verwachten! Ik vind dit bericht niet meer dan een clickbait!

  Reageer
 • Alfisti164 heeft op 16 oktober 2021 geschreven:

  De productie van vlees, voor ons voedsel, stoot meer CO2 uit dan al het vervoer (vliegtuigen, auto’s, treinen, schepen, ALLES) van de gehele wereld samen! Stop je (of minder je) met vlees eten kun je lekker gassen op de autobahn.

  • Tegennatuurlijk heeft op 16 oktober 2021 geschreven:

   Weer zo’n vega-engerd. De mens is een omnivoor en heeft vlees nodig. Al die vega health types blijken de laatste tijd ook Corona wappies te zijn. Geen toeval…

   Reageer
  Reageer
 • Jacco heeft op 16 oktober 2021 geschreven:

  Twee miljoen ton co2 per jaar besparing per jaar, laat me niet lachen. En ondertussen rustig doorgaan met nog meer kolen verstoken omdat t gas duurder is, dit jaar gaat wss de boeken in als meeste of enameeste co2 uitstoot in 1 jaar tijd wereldwijd, lekker bezig. Pak eerst de grootuitstoters aan en niet due 0,1% die een snelheidslimiet zal besparen (is ook gebasseerd op niks want nergens valt te lezen hoe hard er gemiddeld in duitsland op de onbegrensde stukken word gereden, zal mij niks verbazen als dat gemiddelde al onder de 130 ligt, deze maatregel werkt alleen op papier en niet in de praktijk)

  Reageer
 • Jan M heeft op 15 oktober 2021 geschreven:

  Je overschat de invloed van de mens het is voornamelijk een verdienmodel. En als er al iets zou helpen is het de wereldbevolking halveren maar dat is wat lastig.

  Reageer
 • Trol die je bent heeft op 15 oktober 2021 geschreven:

  Nou jij klink eerder dom zoek dat maar eens op

  Reageer
 • Zwartkijker heeft op 15 oktober 2021 geschreven:

  Wie was er verantwoordelijk voor het smelten van al het ijs in de ijstijd? Men moet gewoon accepteren dat het milieu om de zoveel eeuwen dramatisch veranderd. Ooit zal het leven op deze aardbol onmogelijk zijn…is het niet over 500 jaar, dan wel over 10.000 jaar. Al is het leven over 200 jaar onmogelijk…so be it. Als hij zo milieubewust is, moet hij in die opgevoerde scootmobieltjes gaan racen.

  • @plaat voor de kop heeft op 15 oktober 2021 geschreven:

   Ben je aan het trollen of ben je echt zo dom? Er is enorm veel bewijs dat én de opwarming nog nooit zo snel is gegaan én dat dit door de mens komt. Als je dat gaat bagatelliseren (zoek maar op wat dat betekent) dan snap je er echt niets van.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)