We kunnen nog maar amper bevatten dat we Sebastian Vettel nooit meer in een F1-auto zullen zien. De viervoudig wereldkampioen zag zijn carrière verzadigen na mislukkingen bij Ferrari en twee jaar als coach van Lance Stroll. Vettel gaat zich nu bezighouden met het verbeteren van de wereld. Een eerste stap daarin is blijkbaar de verkoop van zijn Nissan GT-R R35 Black Edition waar hij amper mee heeft gereden.

De auto is nu in beheer van Mechatronik, waar hij ook wordt verkocht. De Nissan GT-R R35 viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag (wat gaat de tijd toch snel). In 2012 werd dit exemplaar afgeleverd aan Vettel, die toen zijn hoogtijdagen vierde bij Red Bull Racing. Volgens de verkoper hield Vettel de Nissan in zijn privécollectie zonder er zelf ook maar een meter mee te rijden.

Specificaties van de Nissan GT-R R35 van Sebastian Vettel

Tien jaar later staat er slechts een afstand van 150 kilometer op de teller. Zeg maar heel erg nieuw dus. Daardoor kun je ervan uitgaan (na een opfrisbeurtje misschien) dat je alle 550 pk en 632 Nm tot je beschikking hebt uit de biturbo V6. Het vermogen gaat naar alle vier de wielen via een zestraps bak met flippers. Binnenin zit je op Recaro-racestoelen en kun je nog aan een ouderwetse handrem trekken.

In deze zwarte lak met dezelfde kleur velgen ziet de Nissan GT-R er ook nog eens piekfijn uit. Mechatronik heeft hem te koop staan voor 297.500 euro met belastingen. Kun je ook een Nissan GT-R Nismo van kopen, maar dan heeft Sebastian Vettel er niet in gezeten. Het is maar net waar je de meeste waarde aan hecht.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie