Sebastian Vettel is lekker aan het genieten van het leven. Hier en daar je inzetten voor het milieu en daarnaast in je oude F1-auto op de Ring rijden en wat kerbstones verven op je ‘favoriete circuit’ in Japan. Maar misschien wil Vettel wel meer. Het WEC-team van Jota Porsche en Vettel zelf bevestigen dat er gesprekken zijn om samen te werken tijdens de 24 Uur van Le Mans in 2024.

De teambaas van het WEC-team, Sam Hignett, vertelt Motorsport.com over de onderhandelingen: ‘We zijn in gesprek met Seb en er zijn discussies, maar er is nog niets afgerond. Er is nog geen contract getekend en hij heeft zeker nog niet in een van onze auto’s getest.’ Jota rijdt dit jaar met twee Porsche 963’s mee in het World Endurance Championship. Het beste resultaat van het team is een zesde plaats in Le Mans en Fuji.

Punten scoren bij Vettel doe je zo

Hignett zegt dat Vettel goed bij het Jota Porsche-team zou passen: ‘Duurzaamheid is voor ons als team belangrijk. Dat is ook waarom onze hospitality in Le Mans op zonne-energie werkte. We weten dat dat ook voor Seb belangrijk is.’ Vettel vertelt bij Auto, Motor und Sport dat hij nadenkt over de optie: ‘Ik heb nog tijd om te beslissen.’ De coureur wil zich blijven inzetten voor duurzaamheid, maar zodra hij de racerij mist, wil hij instappen.

Naast Vettel zijn er nog een aantal kanshebbers. ‘We spreken met veel mensen, sommigen die hoog op de lijst staan en sommigen die minder hoog staan’, zegt de teambaas. Volgens Motorsport.com zouden in ieder geval Jenson Button en Robert Kubica op deze lijst staan.

Button reed afgelopen jaar in de geweldige NASCAR-auto op Le Mans en Kubica won de race in de LMP2-klasse. Ze lijken ons alle drie goede kandidaten. Of misschien weet Jota Nyck de Vries uit de schoolbanken te halen voor een terugkeer naar het WEC.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)