Dit is hem dan, de langverwachte Skoda Rapid. En het wachten duurt nóg even, want hij zal pas tijdens de Salon van Parijs, in oktober, zijn officiële onthulling meemaken.

De Rapid, genoemd naar een roemrucht (niet voor niets een samentrekking van beroemd en berucht) model uit de jaren vijftig van de vorige eeuw (net als Octavia en Felicia trouwens), vult het gaatje dat Skoda ziet tussen de Fabia en Octavia. ‘Is dat gat er dan?’, vragen jullie dan natuurlijk massaal. Nou, op dit moment eigenlijk niet, maar dat wordt ‘gecreëerd’ doordat de volgende Octavia een klap groter wordt. En dan past die Rapid in één keer als een handschoen. 

Skoda heeft het dan ook nog uitgebreid over een ‘nieuwe designtaal’, maar als jij er gewoon een kleinere Octavia in ziet, zullen wij de laatsten zijn om je ongelijk te geven.

Er komen vier benzine- en twee dieselmotoren. Welke is nog niet bekend, maar reken op de wat kleinere motoren uit het rijke VW-gamma. De Rapid is, samen met de nieuwe Seat Toledo die tegelijkertijd onthuld zal worden en waar hij akelig veel van wegheeft (of moeten we zeggen dat de Toledo wel érg lijkt op deze Rapid..?), voorzien van de ondersteltechniek van de Volkswagen Jetta. Over prijzen en dergelijke is uiteraard nog niets bekend, maar gezien Skoda’s reputatie en de nadruk die in het persbericht op betaalbaarheid wordt gelegd, zou de Rapid nog wel eens een interessant prijsbrekertje kunnen worden. We houden je op de hoogte!

 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie