Mocht je met alle geweld een Skoda Rapid willen, maar de gewone versie toch iets te groot vinden, dan ben je a) best een beetje raar, en b) vanaf nu op je wenken bediend met deze Rapid Spaceback.

Skoda noemt het een 'hatchback met de looks van een combi', en presenteert 'm meteen maar in een hippe kleur met mooie velgen en een panoramadak dat tot de achterkant doorloopt. Een andere optie die het uiterlijk van de Spaceback goed doet, is de grotere achterruit, die een fors deel van de achterklep vervangt door getint glas. Netjes!

Zie je dat allemaal niet zitten, dan kun je je Rapid Spaceback natuurlijk ook in leasegrijs met wieldoppen bestellen, waarmee het bijzondere er meteen vanaf is. Wat blijft, zijn de compacte afmetingen (18 centimeter korter dan de gewone Rapid), de ondanks dat toch enorme binnenruimte, en de Simply Clever-geintjes zoals de ijskrabber achter de tankklep, een hoedenplank die je achter de achterbank kunt schuiven, en de stoffen/rubberen omkeerbare bagagemat.

De Rapid Spaceback wordt in september voorgesteld op de autoshow van Frankfurt, en zal niet lang daarna bij de dealers staan. Hij krijgt vier benzine- en twee dieselmotoren toegewezen, waarvan de 1.6 TDI Greenline (3,8 l/100 km, 99 g/km CO2) zich de 20-procent-bijtellingsuitschieter mag noemen.

Reacties