In Australië zijn pick-ups op basis van sedans mateloze populair, maar in Nederland kom je haast nooit een ‘Ute’ tegen. Soms een verdwaalde El Camino van een liefhebber, maar daar houdt het ook echt bij op. Wil jij toch echt je boodschappen in de openlucht vervoeren? Dan heeft een bedrijfje in Amerika de oplossing: de Smyth Ute.

Smyth heeft een handige kit waarmee jij jouw Volkswagen Golf of Jetta met een weekend hard klussen, kunt omtoveren tot Ute. Het enige wat je moet doen is een psychologische grens overschrijden en een slijptol in je auto zetten. De rest is een kwestie van lijmen en popnagelen. Het duurt zo’n 20 tot 40 uur om de Smyth Ute in elkaar te draaien. Als je het netjes wilt doen, moet je je nieuwe pick-up even een nieuw kleurtje geven (met een wrap of een likje verf). En presto; nu kun je met toegenomen risico voor diefstal boodschappen gaan doen.

Wat kost een Smyth Ute?

De kit kost omgerekend zo’n 3.200 euro. Reken daar nog maar 600 euro verzendkosten bij, en je moet wellicht nog wat invoerheffingen betalen. Als je slim bent, koop je een donorauto met schade en druk je de kosten nog wat. Smyth is ook bezig met een kit voor de Dodge Charger, BMW 5-serie (e39) en de Audi A4.

Lees dit ook even: Wist je dat BMW twee M3 Pick-ups heeft?

Foto’s: smythkitcars.com

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)