Het record voor de snelste bus op de Nürburgring is weer in handen van een Ford Transit. Het record van Sabine Schmitz (10:08 minuten), dat ze voor TopGear neerzette, werd vorig jaar door BTCC-racer Rob Austin in een Volkswagen Transporter gebroken met een tijd van 9:58.

Guy Martin en zijn heftig gemodificeerde Ford Transit trotseerden iets later in 2018 de Groene Hel voor een televisieprogramma op Channel 4. De beelden daarvan zijn nu vrijgegeven. Laten we eerst de olifant in de kamer adresseren: een Ford Transit ombouwen en een EcoBoost-V6 met 700 pk in de laadruimte plaatsen, neigt akelig naar valsspelen.

Guy Martin kent de baan niet op zijn duimpje en rijdt de ronde met een instructeur die bij elke bocht aanwijzingen geeft. Dat is geen verwijt, de Nürburgring is nu eenmaal een lastige baan, maar we vragen ons toch af wat een ervaren coureur als Sabine of Rob zou presteren met de Transit.

Ook de werkelijke potentie van de snelste bus op de Nürburgring zien we niet in de video van Guy Martin. Na één ronde (18:15 in de video) springt een olieleiding van de turbo en begint er iets te fikken achterin de bus. Ze moeten een verdere poging staken, maar noteren in de eerste ronde al een 9:28 – wat een nieuw record is voor de Nürburgring.

Guy Martin breekt record voor snelste bus op de Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)