Gisteren vond een fatale crash met een auto met straalmotor plaats in de Alvord-woestijn in Oregon, VS. Lokale nieuwszenders berichtten erover, maar gaven de naam van de bestuurder nog niet meteen vrij. Vanmiddag meldt Jalopnik, na verschillende bevestigingen via social media, dat de auto werd bestuurd door Jessi Combs – de snelste vrouw op vier wielen.

Jessi Combs (1980, Rapid City, South Dakota, VS) maakte naam als onverschrokken racer en tv-presentatrice. Ze was daarnaast een kundig metaalwerker en industrieel artiest. Ze verscheen in vele tv-shows (waaronder Overhaulin’, Xtreme 4×4 en 2 Guys Garage) en wist in 2011 in de Baja 1000 te finishen op het podium van haar klasse.

In 2013 zette ze het snelheidsrecord voor vrouwen op vier wielen neer, met de North American Eagle Supersonic Speed Challenger: ze reed ruim 640 km/u. Vorig jaar probeerde ze haar snelheid te verbeteren en haalde ze zelfs even 777,7 km/u, voordat de run afgebroken moest worden vanwege technische problemen. De sessie in de Alvord-woestijn van gisteren was haar nieuwste poging om haar eigen record te verbreken. En om haar titel ‘snelste vrouw op vier wielen’ te veranderen in ‘snelste vrouw ter wereld’. (Dat is sinds 1976 Kitty O’Neil, die 823,9 km/u reed – op drie wielen).

Enkele dagen geleden liet Combs via Twitter weten dat zij en haar team bezig waren met een nieuwe recordpoging. ‘Het lijkt misschien gek om recht de vuurlinie in te lopen… maar wie wil, kan grootse dingen bereiken. Mensen zeggen dat ik gek ben. Ik zeg: bedankt’, tweette ze.

De omstandigheden van het ongeluk zijn niet bekend.

Foto: JessiCombs.com

Combs’ recordrun uit 2013

Jessi Combs, 1980-2019

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear