Volgende maand is het vier jaar geleden dat de eerste berichten rond het dieselschandaal van de Volkswagen Groep verschenen. Zelfs nu is het concern nog druk bezig met het betalen van schadevergoedingen, het opnieuw verkopen van teruggenomen dieselauto’s en het installeren van software-updates. En zo te merken gaat het nog wel even duren.

Want het lijkt erop alsof Volkswagen opnieuw kan beginnen met de terugroepactie voor nieuwe software. De rechtbank in Düsseldorf oordeelt dat Volkswagen opnieuw sjoemelsoftware installeerde. De nieuwe software die de dieselmotor een stuk minder vervuilend zou moeten maken, werkt alleen bij buitentemperaturen tussen de 10 en 32 graden Celsius.

Wanneer het dus te koud of te warm is, is er alsof er niets gebeurd is de afgelopen vier jaar. Volgens de Duitse rechtbank gaat het hier opnieuw om sjoemelsoftware omdat de klanten niet op de hoogte zijn gesteld van het thermische venster, zo meldt het Duitse Wallstreet Online. Alle diesels van de Volkswagen Groep kregen deze software.

Volgens de Duitse site verhoogt deze extra sjoemelstreek de kansen dat gedupeerde eigenaren een schadevergoeding krijgen, omdat het euvel nu niet binnen drie jaar na de schuldbekentenis is opgelost. De diesels stoten immers nog altijd meer uit dan opgegeven.

De uitspraak van de rechtbank komt kort nadat Volkswagen hun toewijding aan diesel in de pers uitsprak én nadat haast alle S-modellen van Audi een dieselmotor kregen. Dieselmotoren zijn ‘zeer zuinig en nu ook absoluut schoon’, aldus het hoofd van de dieselmotoren bij Volkswagen over de nieuwe generatie motoren.

Reacties

 • Nick heeft op 25 augustus 2019 geschreven:

  ‘t lijkt de roverheid wel?

  Reageer
 • Harry heeft op 24 augustus 2019 geschreven:

  Duitsers maken geen grappen opel reclame

  Reageer
 • Vin heeft op 21 augustus 2019 geschreven:

  Voorsprong in sjoemelen, dat mensen nog vertrouwen hebben in vag.

  Reageer
 • Chris heeft op 21 augustus 2019 geschreven:

  Foutje… Bedankt!

  Reageer
 • Joost heeft op 20 augustus 2019 geschreven:

  you have got to be sh*tting me. Na alles dat al bekend was geworden uit de docu van Dirty Money (aflevering 1: Hard NOx op Netflix) nu dit weer? Wat is er gebeurd met het o zo Duitse “we’ve fucked up, we’ll never do it again”?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear