Hoewel Elon Musk er nu nog alles aan lijkt te doen om de boel te vergroenen, heeft het er alle schijn van dat hij niet kan wachten om deze gedoemde aardkloot te verlaten. Met zijn raketbedrijf SpaceX wil hij in de toekomst planeet Mars koloniseren en hij zet al flinke stappen die kant op. Zo is SpaceX binnenkort klaar om voor het eerst particulieren de ruimte in te schieten.

Het bedrijf Space Adventures stelt binnenkort vier tickets beschikbaar om met de Crew Dragon de ruimte in te gaan. De Falcon 9 stuwt deze module de ruimte in en de reis duurt enkele dagen. Een exacte datum is niet bekend, maar de eerste bemande vluchten zouden ergens in 2021 of 2022 plaatsvinden. De Falcon 9 maakte al een aantal proefreisjes naar het ISS om spullen af te leveren.

Space Adventures benadrukt dat de vier personen nergens zullen landen en ook een uitstapje naar het ISS staat niet op de agenda. De lancering vindt plaats in Cape Canaveral in Florida. De prijzen zijn niet bekend, maar dat zal een kwestie zijn van ‘als je het moet vragen, kun je het niet betalen’. Hieronder zie je hoe de Crew Dragon er vanbinnen uitziet.

Ticket naar de ruimte

Reacties

  • TG heeft op 22 februari 2020 geschreven:

    Mag hopen dat je wel aan bepaalde eisen moet voldoen qua gezondheid, gewicht en misschien min/max lengte dan alleen maar veel getallen op je bankrekening?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear