Een ticket naar Mars zal ooit 100.000 euro kosten, denkt SpaceX- en Tesla-chef Elon Musk. Goedkoop genoeg om hier je huis te verkopen, een ticket te boeken en op de grote bol in de hemel een voordelig stulpje te scoren. Helaas is de planeet voorlopig onbereikbaar (en onbewoonbaar), en zul je het moeten doen met de maan. De prijzen om daarheen te reizen, liggen helaas ook nog rond de 35 miljoen dollar. Maar voor sommige mensen is er een manier om gratis naar de maan en terug te mogen in een SpaceX-raket.

De Japanse miljardair Yusaku Maezawa zoekt namelijk een partner om met hem naar de maan te gaan in een raket van Elon Musk. De 44-jarige en zijn vriendin gingen niet al te lang geleden uit elkaar. Nu zoekt hij een nieuwe vrouwelijke partner (of iemand die er fantastisch uitziet met een pruik). Zijn droomvrouw is ouder dan 20, heeft een sprankelende persoonlijkheid en is altijd positief. Oh, en ze moet een voorstander zijn van wereldvrede. Het geheel wordt gefilmd voor de docu Full Moon Lovers.

De miljardair betaalde naar schatting 70 miljoen dollar voor twee tickets om naar de maan te vliegen en er een rondje omheen te doen. De raket landt dus niet op de maan, maar gaat in een baan rond het hemellichaam. Je kunt je tot 17 januari inschrijven op een speciale website. Een week later begint de selectie en midden februari mogen de geselecteerde vrijgezellen op date met Maezawa. In maart valt de definitieve keuze.

Even ter informatie: officieel (maar vergeet niet dat een echte heer niet zoent en vertelt) zette nog nooit iemand de bloemetjes buiten in de ruimte. Je kunt dus de eerste zijn, al is het volgens Wikipedia wel erg lastig zonder zwaartekracht. Gelukkig is er een speciaal pak voor ontwikkeld met de naam 2Suit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear