De wereld heeft gesmeekt en gesmeekt, en blijkbaar was het ergens goed voor: Subaru geeft plagende hints dat er gewerkt wordt aan een extra potente BRZ STi.

De BRZ is een genot van een scheurijzer, maar voor de meer enthousiaste coureur in spé ontbreekt het het boxermotortje toch enigszins aan vermogen. 200 pk is immers leuk, maar niet wereldschokkend. Dat het hele concept van de BRZ (en de Toyota GT86) stoelt op het feit dat je met een goed uitgebalanceerd chassis en nét genoeg power op een verantwoorde manier bakken met lol kunt hebben, daar hebben zulke mensen geen boodschap aan.

U wilt meer pk's, u krijgt meer pk's. Hoe veel precies, en wanneer precies, dat is nog onduidelijk. Maar er wordt aan gewerkt; nog even geduld.

Update: het blijkt om de zogenoemde BRZ tS te gaan, een straffere en scherpere sportversie voor de Japanse markt, met een hoop STi-aanpassingen in de vorm van remmen, veren, dempers en zo nog wat vettige onderdelen. Ook werden er wat aerodynamische aanpassingen doorgevoerd en een hoop rode STi-logo's geplakt. Motorisch veranderde er niets. Maar geen zorgen: die extra snelle BRZ komt echt wel, ooit…

Reacties

Meer van TopGear