Bij de eerste koplampfoto spraken we het vermoeden al uit dat de nieuwe Subaru BRZ misschien niet naar Nederland zou komen. Leuke speelcoupés passen niet lekker in de CO2-doelen van Europa. Daarom komt de opvolger van de Nissan 370Z ook niet hierheen. Ook van de nieuwe kleine Subaru is nu duidelijk dat hij niet deze kant op komt; dat bevestigt het merk. Er is overigens nog een piepklein beetje hoop, want over de Toyota GT86 is nog niets gezegd.

Waarom komt de Toyota eventueel wel?

Hoewel er dus geen plannen zijn voor de nieuwe Subaru BRZ in Nederland, kan het zomaar zijn dat Toyota de nieuwe GT86 wel hierheen haalt. Het merk wil nog altijd bewijzen dat ze ‘geen saaie auto’s’ meer bouwen. In die bewijsdrang sloten ze een deal met BMW voor de nieuwe Supra, en het zou ook zomaar de reden kunnen zijn om de volgende Toyota GT86 alsnog in Europa te gaan voeren. Ze hebben immers meer dan genoeg zuinige hybrides verkocht om een paar coupeetjes te compenseren.

Wat weten we over de Subaru BRZ?

Weinig, eigenlijk. De spionagefoto’s (Google is je vriend) laten een ontwerp zien dat vriendelijker op het netvlies lijkt te liggen dan het oude, maar dat kan zonder camouflage zomaar anders zijn. De aandrijving zal naar de achterwielen gaan en van een 2,0-liter of 2,4-liter boxermotor komen. Het vermogen, en of er deze keer wel sprake is van een turbo, is niet bekend. Wel weten we dat de auto op 18 november wordt onthuld, dus lang hoef je niet meer met deze vragen blijven te zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)