Dit blauwe monster is de Subaru WRX S4 tS NBR Challenge Package. Rolt lekker van de tong, hè? Moet je voorstellen als hij nog Impreza zou heten. Hij is speciaal gebouwd om de overwinning tijdens de 24 uur van de Nürburgring te vieren. Je weet wel: dat Europese circuit. Niets bijzonders, het gebeurt vaker dat automerken een overwinning vieren met een speciale uitvoering. Maar nu heeft Subaru besloten de feestmachine enkel in Japan te leveren. Vreemd.

Het wordt nog gekker: de Subaru WRX S4 tS NBR Challenge Package heeft een CVT-automaat. Dat wil je toch niet? Ineens is de automaat van de Renault Clio RS zo slecht nog niet. Weet je wat, hou die WRX maar.

Het NBR Challange Package bestaat uit diverse stijlelementen zoals een gigantische spoiler, 19-inch wielen en een suède stuur. Een 2,0-liter boxermotor produceert 300 pk en dat gaat dus via een loeiende CVT-automaat naar alle wielen. Die motor is waarschijnlijk ook de reden dat hij in Azië blijft. In Europa hebben wij namelijk de 2,5-liter variant.

Zijn de spoilers je te gek? Dan maak je je druk om niets, want je kan hem toch niet kopen. Maar ben je nu een Japanner en zijn de spoilers je te gek? Dan kun je ook de Subaru WRX S4 tS kopen, zonder NBR-pakket. Deze staat in het wit afgebeeld in de galerij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)