Er komt een moment in het leven van een auto dat het over en sluiten is. Dat treurige moment dat alleen de organen nog een verder leven gegund worden in of op een andere auto. In het ergste geval gaan de overblijfselen de pers in voor een definitief en onwaardig einde. Of, als het blik geluk heeft, eindigt het in een spectaculaire knal, zoals deze BMW 3-serie. Hij mag z’n laatste minuten doorbrengen als cruciaal onderdeel voor de Strong Europe Tank Challenge in Duitsland.

Plat is ie, maar van een kubus is geen sprake. De tank komt met een aanloopje van een meter of duizend aansprinten en laat niets van de Bimmer over. En dat tot genot van de cameraman, zoals we kunnen horen. In Duitsland komen tankdivisies van over de hele wereld bij elkaar om te zien wie een arme oude BMW 3-serie (E36) het best kan verbouwen tot een vlak stuk metaal. Het evenement bestaat niet alleen maar uit het pesten van auto’s. Er wordt naar verluidt ook gesproken over kameraadschap en expertise op het gebied van defensie uitgewisseld.

Het rijdende kanon in deze video is een Leopard 2A4, die een topsnelheid heeft van 72 km/u en wordt aangedreven door een V12 twinturbo dieselmotor die 1.500 pk produceert. HIj weegt om en nabij de 62.000 kilo – wat verklaart waarom de tank nauwelijks vaart mindert bij het raken van de BMW. Gezien het aanloopje vermoeden wij dat de tank redelijk zijn topsnelheid benadert ten tijde van de aanvaring.

Tank rijdt hard over BMW heen

Meer destructie

Advertentie

Reacties

 • Maurice3088 heeft op 2 november 2021 geschreven:

  Heb ermee gewerkt super dingen wil graag nog eens terug op dat ding 🥰

  Reageer
 • Frans heeft op 2 november 2021 geschreven:

  Altijd sensationeel.

  Reageer
 • Roosien heeft op 23 november 2019 geschreven:

  Boe

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie